Avondgebed Avondgebed

Wat is het Avondgebed?
Waarom zouden we bidden met anderen samen? Wat kan het gezamenlijk gebed toevoegen aan het persoonlijke gebed in de binnenkamer of in de kerkdienst?

Het is Jezus zelf die aan het gezamenlijke bidden een geweldige belofte verbindt: “Als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden.”(Matteüs 18: 19-20).
Samen  met anderen bidden voor wat er gaande is in de kerk en daarbuiten, kan heel goed in een gebedskring. Dat kan heel waardevol en opbouwend zijn. Het is een gezamenlijke zoektocht om te leren bidden. Door het in praktijk te brengen kunnen onze ogen opengaan voor de veelzijdigheid van het gebed. Er zijn veel redenen om God te danken, te loven en aanbidden, onze schuld te belijden en allerlei onderwerpen naar voren te brengen die voorbede behoeven.

Hoe ziet zo’n avond eruit?
We lezen uit de Bijbel, zingen enkele liederen er wordt gebeden of we ervaren de stilte.
Omdat bidden op verschillende manieren kan is het een gezamenlijke, creatieve zoektocht om te ontdekken welke vorm  voor ons passend is.  We doen dat in alle eenvoud en bescheidenheid.
Het is een open kring waar iedereen welkom is, om te luisteren,  stil te zijn en/of mee te bidden.

Gebed gewenst?
Zou u voor iets of iemand voorbede willen vragen? Voel u zich dan vrij om dit op te schrijven in het gebedenboekje dat achter in de kerk of in Het Anker ligt.
Tijdens de eerstvolgende gebedsavond zullen deze gebeden opgedragen worden.
Ook kunt u het doorgeven aan een kerkenraadslid, aan de predikant, of per mail.
Zend een e-mail

Hoe vaak?
Elke eerste woensdag van de maand (m.u.v. juni, juli, augustus en september).
Van 19.30-20.15 uur

Waar?
In Het Anker tegenover de kerk.

datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00 uur

Sterrenkoor repetitie