PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Historische vleugel Historische vleugel

De Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde  de vleugel omstreeks 1890 te Zürich. 
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

 
Muziek als geloofsuiting Muziek als geloofsuiting

Muziek en (samen)zang zijn belangrijke onderdelen van onze eredienst. Als uiting van geloof, als gebed of als ode aan de schepping... Zingen brengt woorden tot leven. In de diensten gebruiken wij het nieuwe liedboek uit 2013.

 
Back to Basic Back to Basic

Jeugddiensten, Startdiensten, Oecumenische vieringen of andere momenten: onze band laat van zich horen! Sinds 2014 vormen ze een eigen formatie met een wisselend repertoire. De naam? B2B ofwel Back to Basic. Meer weten, 'boeken' of meedoen? Neem gerust contact op.

 
Cantorij Cantorij

De cantorij verleent vier tot vijf keer per jaar medewerking aan een kerkdienst. Leidraad bij de repertoirekeuze zijn de liedsuggesties bij het ‘oecumenisch leesrooster’. Nieuwe leden zijn van harte welkom.Informatie en aanmelding bij de cantor-organist Joop van Goozen. De repetitietijd is op maandag van 18.30-19.30 uur.

lees meer »
 
Orgel Orgel

Het prachtige Mitterreither-orgel in onze kerk is niet zomaar een historisch instrument. Oud cantor-organist Pieter Haverkamp vertelt waarom...

lees meer »
 
Enjoy Enjoy

Enjoy is een gemengd koor uit Steenderen. ‘Enjoy’ betekent ‘plezier’; en dat hebben de koorleden! Plezier in zingen met een grote P!
 

lees meer »
 
Steenrewalt Steenrewalt

Christelijk gemengd koor Steenrewalt dankt zijn naam aan een vermelding, gevonden op kaarten en in documenten van plusminus 800 à 900 jaar geleden. Naar de uitgang ‘walt’ te oordelen heeft ooit een stuk bos zo geheten. De christelijke roots blijken  uit de repertoirekeuze Met enige regelmaat en zeker met Kerst wordt medewerking verleend aan de eredienst.....

 

lees meer »
 
 

Kinderkerstfeest en -musical
datum en tijdstip 22-12-2018 om 19:00
meer details

Festival of lessons and carols
datum en tijdstip 23-12-2018 om
meer details

Kerkdienst, vierde zondag van advent
datum en tijdstip 23-12-2018 om 10:00 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.