PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

 
NIEUWS NIEUWS


Schoenendoosactie 
Binnenkort kunt u weer een schoenendoos vullen met nuttige en leuke spulletjes voor jongens en meisjes in Sierra Leone, Togo, Pakistan, Roemenië en bij voldoende dozen ook kinderen in opvangkampen in Griekenland. 
Op de website van Actie4kids: www.actie4kids.nl zijn filmpjes te zien over voorgaande acties. Het enthousiasme  van de ontvangende kinderen is hartverwarmend. 
De protestantse en katholieke gemeenschap slaan hiervoor de handen ineen en organiseren, samen met de scholen de Pannevogel en de Rank deze actie. Hoe meer gevulde dozen, hoe meer blije kinderen.
In de kerken liggen folders met uitgebreide informatie over de actie.
Op zondag 11 November om 10.00 uur wordt de actie afgesloten met een oecumenische familiedienst in de Remigiuskerk in Steenderen. Thema van deze dienst: Het is een feest om te geven !
Doet u ook mee? 
Voor informatie: Marlies Groeneveld, Kastanjelaan 50, tel. 451101


Zondag 7 oktober dienst voor jong en oud in Wichmond
Kinderen en jongeren van de kinderkerk en de jeugdkerk zijn natuurlijk van harte welkom! De dienst is zo ingericht dat iedereen in de kerk kan blijven. Het Sterrenkoor zingt tijdens deze dienst. We vieren de zondag samen!

Eat & Meet club is begonnen
Op 23 september is de Eat & Meet club dit nieuwe seizoen begonnen met een gezellige kennismakingsavond. Zo hebben we o.a. zelf pizza's gebakken. Er hebben zich al acht jongeren voor dit seizoen aangemeld.
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en heb je zin om ook mee te doen? Kom dan gezellig bij de Eat & Meet club.
De volgende avond is op zondag 21 oktober om 17.30 uur, Kastanjelaan 37.
Info op 0575-452643Voorproefje Bob Dylan-avond
Een goed gesprek was het thema  van de startdienst met als doel in gesprek te raken met elkaar en met mensen die wat minder bekend zijn met onze kerk en gemeente.
Gekoppeld aan dit thema Kerkproeverij gaan we dit seizoen verder met een aantal activiteiten op de zondagavond.
In het komende seizoen komen er vier programma’s onder leiding van Herman Haan, in het teken van kunst, muziek, cultuur en geloof. Het wordt een ‘Proeverij’: een kennismaking met geloof en kerk, op een geheel nieuwe wijze. Want juist onze Achterhoek kenmerkt zich door creativiteit, met veel muzikanten en kunstenaars op allerlei vlak. Enkelen van hen worden uitgenodigd op een zondagavond mee te werken aan een ‘Proeverij’ in onze kerk.
Zo zal de eerste ‘Proeverij’ plaats vinden op  zondagavond 28 oktober.
Die avond wordt ‘De Avond van Bob Dylan’. Bob Dylan, wie kent deze zanger en songwriter niet! Diverse lokale en regionale muzikanten zoals Marise den Bakker, Full House, Lisanne Knol, Herman Haan en Derk Jan Terpstra, zullen een lied van hem vertolken. Hou de avond vast vrij. 
Inloop om 19.30 uur met koffie en thee, Na afloop rond 21.15 uur sluiten we af met een drankje.

 

 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-10-2018 om 10:00 uur
meer details

Eat & Meet club
datum en tijdstip 21-10-2018 om 17:30
meer details

eat & meetclub
datum en tijdstip 21-10-2018 om 17:30
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.