PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

 
NIEUWS NIEUWS

We vieren samen het Lutherjaar met film en dienst 
Het jaar 2017 is het Lutherjaar. Onze protestantse kerk en de rooms katholieke parochie in Steenderen gaan dit samen vieren met een gezamenlijke zondagmorgen-dienst en een boeiende filmavond.
We beginnen op zondagmorgen 22 oktober om 10.00 uur met een oecumenische kerkdienst in de Remigiuskerk, waaraan de cantorij zal meewerken. Deze viering wordt geleid door ds. Fini van Zoelen, samen met Laura van der Kam en Maria Schotman namens de R.K. parochie. 
Op vrijdagavond 27 oktober organiseren beide kerken gezamenlijk ook een avond met de succesvolle speelfilm over het leven van Luther. Deze vindt plaats in Het Anker. De aanvang is 19.30 uur. Er wordt slechts een kleine bijdrage aan de bezoekers gevraagd voor de onkosten. 
De activiteiten sluiten aan bij het internationale Lutherjaar, dat vorig jaar oktober in het Zweedse Lund werd gestart met een interkerkelijke herdenking in aanwezigheid van paus Franciscus en de wereldleider van de Lutherse kerk. 

Musical in Wichmond over Ludger en Luther 
Het verhaal van  Ludger die het christelijk geloof naar de Achterhoek bracht in 742 , van Luther en de reformatie in 1572  en van het weer bij elkaar komen van katholoeken en protestanten in  2017.

Door wie?  Mensen uit Wichmond, Vierakker en omgeving zowel protestant, katholiek als niet- kerkelijk 
Waar?  Ludgerus gebouw in Wichmond
Wanneer? 27 en  28 en oktober om 20 uur, 29 oktober om 15 uur
Entree: 7,50 euro, kinderen  tot 12 jaar 3,50 euro
Voorverkoop  bij bakkerij Besselink, autobedrijf Langswerden en het Ludgerusgebouw.Terugblik startzondag
De foto's van de startzondag zijn hier te zien.

Solidariteitskas
De kerkrentmeesters vragen nog een keer uw aandacht voor de Solidariteitskas. Van het te verwachten bedrag van € 6970,00 (waarvan de helft moet worden afgedragen aan de Protestantse kerk) is tot nu toe € 2497,50 bij ons binnengekomen. 

Wij doen daarom nogmaals een dringend beroep op u om samen te zorgen dat we voldoen kunnen aan de kosten voor onze gemeente. U kunt uw bijdrage van € 10 overmaken op bankrekeningnummer NL14RABO0361103352 o.v.v. Solidariteitskas. 
Wanneer onze leden deze bijdrage niet betalen, moet de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst dit zelf bijpassen.
Laten we SOLIDAIR zijn!

Wat vindt u/jij eigenlijk van de kerk?
Tijdens de startdienst is een enquête uitgedeeld. De startdienstcommissie  wil graag weten hoe de beleving is van de kerkdienst en het gemeente zijn. Wat gaat goed en wat kan verbeterd worden? 
Voor wie er niet was of de enquête gemist heeft, hierbij een link naar de enquête. Deze kan per mail worden verzonden naar ds. Fini van Zoelen. U kunt deze ook uitprinten, (anoniem) invullen en in de kerk of het  Anker op de tafel achterlaten. 
 Klik hier voor de enquête. Graag uw/jouw reactie. Het kost slechts 5 minuten van uw tijd.

Presentatie facebookpagina 
Na de startdienst is de nieuwe facebookpagina van onze gemeente gepresenteerd
Wilt u/wil jij er een kijkje nemen  ga dan naar www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst en volg ons en like ons.

www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst​
.
 

 
 

gesprekskring Wat geloven we eigenlijk?
datum en tijdstip 24-10-2017 om 20:00
meer details

koffie met een oortje
datum en tijdstip 25-10-2017 om 10:00
meer details

Kerkdienst, Viering van de Maaltijd
datum en tijdstip 29-10-2017 om 10:00
meer details

 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.