Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

Wie doet mee aan ‘Sirkelslag’?
De jeugd van de beide Steenderense kerken staat al weer in de startblokken voor ‘Sirkelslag 2018’. Dit landelijke evenement vindt plaats op vrijdagavond 2 februari. De locatie te Steenderen is Het Anker. Meld je aan!
Voor meer informatie lees hier.

Bijbelapp beschikbaar

Maak vanaf nu gebruik van de nieuwe bijbelapp Mijn Bijbel. Deze app is onlangs door het NBG gelanceerd. Met de app kun je in zes NBG-vertalingen de Bijbel lezen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en Nieuwe Bijbelvertaling (NBV).
De vertalingen zijn te downloaden en te lezen zonder internetverbinding.
De bijbelapp zet je snel en makkelijk op je mobiel, via de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS). Handig om mee te lezen tijdens de kerkdienst.

Kinderkerstmusical Het lege boek: bekijk de foto's
Op zaterdagavond  23 december  vierden we het kerstfeest voor de kinderen. onder zeer veel belangstelling.  Het Sterrenkoor onder leiding van Els Veraart heeft een prachtige musical uitgevoerd. Het verhaal ging over de vraag of mensen  en kinderen nog wel geïneresseerd zijn in het Kerstverhaal. Het Lege Boek werd langzaam weer gevuld met het verhaal . De kinderen  hebben er samen een prachtige uitvoering van gemaakt.
Alle foto's  kunt u hier zien..

Geslaagd adventsproject  2017 van de Kinderkerk
De kinderkerk heeft van 3 december tot en met eerste kerstdag het adventsproject  tijdens de kerkdienst en in de eigen ruimte gedaan.Met het thema :"Uitkijken naar het Licht" werden  gemeenteleden  hierbij betrokken. Leonie Vredegoor ging als verslaggever van Hart in Nederland samen met de kinderen langs de deuren om mensen  te helpen zich goed voor te bereiden op kerst. De kinderen werkten aan hun eigen krans die ze mee konden nemen naar huis. Zo werd het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker.

Veel belangstelling voor Festival of  lessons and carols
In aanloop naar Kerstmis werd op 17 december in de Remigiuskerk in Steenderen voor de tweede keer een Festival of lessons & carols georganiseerd. Deze vorm van kerstbeleving is over komen waaien uit Engeland met zijn fameuze koorcultuur. In het Festival heeft de muziek (carols) het hoogste woord en vormen de verbindende teksten (lessons) de omlijsting.  De kerk was vol en er waren enthousiaste reacties. Voor herhaling vatbaar.

Kerkdienst Anker, Viering van de Maaltijd
datum en tijdstip 21-01-2018 om 10:00 uur