PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

 
NIEUWS NIEUWS
Monumentendag met muziek in de Remigiuskerk op 12 en 13 september
Een terugblik leest u hier.  Een fotoimpressie met foto's gemaakt door Menno Leistra  kunt u hier zien


Nieuws vanuit het beroepingswerk
Op dinsdag 25 augustus heeft de beroepingscommissie haar werk afgerond. Er is een predikant voorgedragen aan de kerkenraad. Tijdens die gemeentevergadering  die op 15 oktober plaatsvindt in de kerk doet de beroepingscommissie verslag van haar werk. Ook wordt dan de naam van de predikant bekend gemaakt en kan de gemeentevergadering de voorgedragen predikant verkiezen. Vervolgens wordt het dan te volgen traject bekend gemaakt. Ale gemeenteleden zijn van harte welkom. Zie de uitnodiging in Kerkzijn.Start kinderkerk met eerste XL dienst in het nieuwe seizoen
Op 6 september vond de eerste XL dienst van het seizoen laats. ook was het Ziekenzondag. De kinderen zijn in  aan het werk gegaan  over vriendschap en hebben prachtige doosjes gemaakt.

Zomers cadeau Full House & Friends Steenderen 2020
Het gebruikelijke zomerconcert van Full House & Friends in Steenderen kon dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet plaatsvinden. Om de trouwe bezoekers aan deze concerten een zomers cadeau te geven, verzorgden de zangers uit Steenderen en omgeving een gratis optreden, dat via YouTube te bekijken is. Kijk hiervoor op youtube.com

We gaan weer naar de kerk! Zonder reservering.
Vanaf zondag 5 juli zijn er weer kerkdiensten om 10 uur in de kerk, waarbij de gemeenteleden fysiek aanwezig mogen zijn. De eerste twee keer (5 en 12 juli) moest nog gereserveerd worden, maar inmmiddels is duidelijk dat dit niet meer nodig is. Er is voldoende ruimte gecreëerd en plaatsen zijn op 1,5 meter afstand beschikbaar. Na vier maanden kunnen we elkaar weer ruimer ontmoeten. Een heus ontvangstcomité wacht iedereen op en wijst een plek aan.  Er mag nog niet voluit gezongen worden, wel meegeneuried Een aantal leden van de cantorij zingen de liederen. Nog geen koffie na afloop, maar wel elkaar zien en spreken. 
De diensten zijn niet meer via youtube te bekijken, wel te beluisteren via diensten online


Voorlopig laatste beeldopname van de kerkdiensten
Nu we weer  met  ruim 60 personen in de kerk mogen zijn tijdens diensten en andere bijeenkomsten en er minder behoefte lijkt te bestaan aan het terugkijken van de diensten, heeft de kerkenraad besloten de beeldopnamen voorlopig te stoppen. Met ingang van 26 juli staat er dus geen camera meer in de kerk.
De gemaakte opnames blijven beschikbaar bij diensten online. In de periode dat er geen diensten konden worden gehouden was het een mooi alternatief waar veel gebruik van gemaakt is.
Wel worden er bij elke dienst audio-opnames gemaakt die terug te luisteren zijn bij diensten onlineOnline-diensten 
Vanaf zondag 10 mei zijn er wekeljks korte vieringen uitgezonden. Deze zijn vooraf opgenomen in de kerk m.m.v. wisselende voorgangers, organist Gert Oldenbeuving, enkele leden van de cantorij en lectoren. U kunt de diensten nog beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.

Verder nieuws omtrent de Corona crisis
Het laatse nieuws vindt u atijd in het Nieuwsbulletin.Een nieuw lied passend bij deze bijzondere tijd
In het liedboek staat lied 1003: Stil is de straat. De tekst hiervan is gedeeltelijk aangepast op deze bijzondere periode. Voor een volledige weergave klik hier. U kunt het lied hier beluisteren.https://youtu.be/7kQizeCIXvc
Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.
 
 

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-09-2020 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-09-2020 om 10:00 uur
meer details

Sterrenkoor repetitie
datum en tijdstip 28-09-2020 om 15:30 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 04-10-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.