PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 12 oktober 2018 Nieuwsbulletin 12 oktober 2018

In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie. 

KERKDIENSTEN
Zondag 14 oktober
Kerk   10.00 uur   mevr. G. Pols, Zutphen

Zondag 21 oktober
Kerk   10.00 uur   ds. H. Nekeman, Apeldoorn

Zondag 28 oktober
Kerk   10.00 uur   ds. F. van Zoelen, Dienst met viering van de Maaltijd

 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Zondag 28 oktober: avondmaal
Op zondag 28 oktober komen we samen rond Schrift en Tafel. De cantorij zal meewerken aan de viering. Ook de kinderen zijn welkom om met ons avondmaal te vieren. Eigenlijk een vreemde term, avondmaal, omdat we doorgaans de Maaltijd van de Heer vieren in de ochtend. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de laatste maaltijd die Jezus met zijn leerlingen hield, vlak voordat hij de weg naar het kruis ging. En die maaltijd vond plaats in de avond. Misschien is het helpend om te weten dat in het jodendom de nieuwe dag begint in de avond, en niet – zoals bij ons – bij het licht worden. De avond dus als begin van een nieuwe dag. Dat heeft ook een diepere betekenis. Door het donker gaat het naar het licht. Bij ons begint de dag met het licht maar eindigt in de nacht. De Schrift is hoopvoller. Het kan nacht zijn in je leven, je moet soms door dalen waar de schaduw van de dood rondwaart, tijden waarin alles je bij de handen lijkt te worden afgebroken, wanhoop en depressie, maar eenmaal wordt het morgen; dat is onze gegronde hoop. Dat is ook de diepste kern van het avondmaal: wij mogen leven vanuit de vreugde om de opstanding, want het Licht van Christus is over ons opgegaan en dat kan nooit meer ongedaan gemaakt worden.
Kom dan, want alle dingen zijn gereed!   

Vooruitblik: schoenendoosviering
Ik loop al even vooruit op de schoenendoosviering op 11 november: die viering houden we om de twee jaar en we doen dat samen met de R.K. geloofsgemeenschap. De scholen in Steenderen en Toldijk zullen eraan meewerken en de kinderen mogen een schoenendoos versieren en vullen met leuke spulletjes om daar andere kinderen die het minder hebben, blij mee te maken. We mogen er allemaal aan meedoen. Wilt u dat, dan kunt u alvast beginnen met het versieren en vullen van een schoenendoos.

Ds. Fini van Zoelen

 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Nieuw in het nieuwsbulletin: Het bijbelleesrooster van het NBG

lees meer ยป
 
IN DE GEMEENTE IN DE GEMEENTE

16+ groep:
De derde bijeenkomst van de 16+ groep is op dinsdag 23 oktober, om 19.00 uur in het Anker.
 
Gesprekskring:
Op 23 oktober houden we de tweede avond van de gesprekskring over de geloofsbelijdenis. We lezen hoofdstuk 9 uit het boekje van Wim v.d. Zee. Om 20.00 uur in het Anker. Wie aan wil schuiven, is van harte welkom.
 
Catkids:
Na de herfstvakantie van de scholen start de basiscatechese voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool; leeftijd 10-12 jaar: Elke week, 6 keer, op maandagmiddag van 16.00-16.45 uur in het Anker. Deze catechese sluit aan op de repetitie van het Sterrenkoor in het Kerspel en wordt gehouden op: 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 december.
De kinderen worden persoonlijk uitgenodigd via hun ouders.
 
Bankdirecteur als Robin Hood:
Ik las erover in mijn krant. Even iets anders dan bankdirecteuren die zichzelf verrijken met grote salarissen en enorme bonussen:
‘Gilberto Baschiera was tot voor kort directeur van het filiaal van een kredietbank in het plaatsje Forni die Sopra (Italië). Hij werd ontslagen nadat aan het licht was gekomen dat hij sinds 2009 op eigen houtje bijna een miljoen euro had afgehaald van lopende rekeningen van rijke klanten van de bank, geleidelijk en in kleine bedragen.
Hij stak dat geld echter niet in eigen zak, maar schreef het bij op de rekeningen van mensen die geld nodig hadden, maar te arm waren om in aanmerking te komen voor een krediet.
Hij handelde zo in de overtuiging dat de ontvangers het geld wel zouden teruggeven zodra dat mogelijk was. Velen deden dat inderdaad ook. Maar anderen deden het niet, wellicht omdat ze er niet toe in staat waren. Daardoor liep het gestolen bedrag zo hoog op, dat de handelwijze van de bankdirecteur wel aan het licht moest komen. Dus kwam Baschiera voor de rechter… Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf’.
Tegen de Corriere della Sera (krant) zei hij dat hij, nadat de zaak aan het licht was komen, iedereen die door hem was benadeeld had opgebeld, om zijn beweegredenen uit te leggen’.
Ds. Fini van Zoelen   
 
Vakantie:
Van 12-19 oktober heb ik nog een week vakantie. U kunt altijd contact opnemen met onze scriba, Erik Lichtlee of met uw wijkouderling. Bomen en struiken beginnen in gloed te staan vanwege de prachtigste kleuren. De herfst, mijn liefste seizoen! 

Ds. Fini van Zoelen

 
COLLECTES COLLECTES

Informatie volgt.

 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

De Proeverij: Bob Dylan op 28 oktober
De eerste Proeverij-avond wordt een ‘Bob Dylan-Proeverij’ op zondagavond 28 oktober. Diverse mensen uit onze regio zijn al bereid gevonden om liederen en muziek van de beroemde zanger ten gehore te brengen: Marise den Bakker uit Baak (bekend van onder meer het tv-programma The Voice Kids en van de Unicef Talent Battle), pianist Derk-Jan Terpstra op piano, vocal groep Full House, Lisanne Knol (zangeres van onder meer de B2b-Band) en Herman Haan zelf. Marion Knol zal de avond presenteren en Herman Haan zal als ‘verhalenverteller’ het belang van het leven en werk van Bob Dylan duidelijk maken. De avond is op zondag 28 oktober; de inloop, met een kop koffie, is vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Met na afloop een gezellige ontmoeting met een drankje. De toegang is gratis; maar een vrije gift voor de onkosten bij de uitgang wordt natuurlijk op prijs gesteld. Er zullen meer avonden worden georganiseerd in het komende seizoen en het is de bedoeling dat er de zondag die daarop volgt, iets terugkomt van het thema. Dit keer is dat 4 november, een jeugddienst, waarin Herman Haan voorgaat.

Ontspanningsmiddag HVD:
Op zaterdag 27 oktober organiseert de HVD een gezamenlijke ontspanningsmiddag, in het Anker, van 14.00-18.00 uur. Toos Zeevalkink, Johan Eppink en Wilfred v.d. Weijden geven invulling aan deze middag door middel van verhalen, gedichten en muziek.
De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd (vrijwillige bijdrage bij de uitgang). Opgave s.v.p. voor maandag 22 oktober bij Gerrie Eppink (tel. 451862) of Riekie Peters (tel. 451338).
Namens de bezoekgroep van de Willibrord Parochie Steenderen en de HVD commissie.

 
AGENDA AGENDA

 • 17 oktober - Avondgebed, 19.30 - 20.15 uur
  Het Anker, Steenderen
 • 21 oktober - Eat & Meet club, 17:30 - 19:00 uur
  Kastanjelaan 37, Steenderen
 • 23 oktober - 16+ groep, 19.00 uur
  Het Anker, Steenderen 
 • 23 oktober - Gesprekskring geloofsbelijdenis, 20.00 uur
  Het Anker, Steenderen
 • 27 oktober - Ontspanningsmiddag HVD, 14.00-18.00 uur
  Het Anker, Steenderen
 • 28 oktober - Bob Dylan-proeverij, 19.30 - 20.15 uur
  Kerk
 • 29 oktober - Cat Kids, 16.00 - 16.45 uur
  Het Anker, Steenderen

 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-10-2018 om 10:00 uur
meer details

Eat & Meet club
datum en tijdstip 21-10-2018 om 17:30
meer details

eat & meetclub
datum en tijdstip 21-10-2018 om 17:30
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.