Nieuwsbulletin 14 juni 2018 Nieuwsbulletin 14 juni 2018

In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

zondag 17 juni, 10.00 uur .
Voorganger is mw. G. Pols, Zutphen

zondag 24 juni, 10:00 uur
Voorganger is mevr. J.Ruiterkamp, Vorden

zondag 1 juli, 10:00 uur
Voorganger is ds. A.J.T. Bouwman, Papendrecht

zondag 8 juli, oecumenische openluchtdienst in het Plantenbos ( einde Landlustweg), 10:00 uur
voorgangers: ds. Fini van Zoelen  (PKN Steenderen) en diaken Anton Bos (RK parochie Steenderen)

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Oecumenische openluchtdienst zondag 8 juli: Zomaar een timmerman
Alvast een vooruitblik:
Twee jaar geleden zijn we weer gestart met een oecumenische openluchtdienst in het Plantenbos. Dit was, mede dankzij het mooie weer, een groot succes. Er moesten stoelen bij gehaald worden. Ook dit jaar gaan we er weer voor. Dankzij vrijwilligers van beide kerken zal, bij goed weer, alles klaar gezet worden. De beide voorgangers: dominee Fini van Zoelen en diaken Anton Bos zullen er een inspirerende viering van maken. Muziekvereniging Nieuw Leven, onder leiding van Henk Vruggink zal de viering muzikaal ondersteunen. Het thema dit keer is: Zomaar een timmerman. Nieuwsgierig geworden? Kom meevieren!

IN DE GEMEENTE IN DE GEMEENTE

Huwelijksjubileum
dhr. Piet Veraart en mw. Els Veraart-Geldof, Hoogstraat 35, zijn op 23 juni 2018, 40 jaar getrouwd.
Wij feliciteren het bruidspaar namens de gemeente en wensen ze
met allen die hun dierbaar zijn een fijne dag en voor de toekomst de zegen van God.

Bloemengroet
Zondag 3 juni werd er een bloemengroet gebracht bij: dhr. Freek Meijerman, Emmerweg in Steenderen.

COLLECTES COLLECTES

De eindcollectes zijn bestemd voor:
17 juni, Binnenlands diaconaat
24 juni, Plaatselijk Gemeentewerk
1 juli, Jeugdwerk

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Kinderkerk: Afscheid nemen… of toch niet?

Op zondagmorgen 3 juni namen Bente Schieven, Emma Steentjes en Iris Groeneveld afscheid van de kinderkerk.  Hoewel… afscheid? “Afscheid nemen bestaat niet, zegt een liedje al”, vertelde Leonie Vredegoor namens de kinderkerkleiding aan het drietal. “We gaan ook geen afscheid van jullie nemen. Tenminste, dat hopen we niet. We zien jullie vast nog terug in de kerk. Maar voor jullie is het tijd voor iets nieuws. Misschien Eat & Meet, misschien de jeugdkerk; want wat blijft is -hopen we- een plek voor de kerk in jullie leven. En een plek voor God in jullie hart.”
Leonie keek met hen terug op bijzondere momenten tijdens hun kinderkerk-periode. “Zo hadden we ooit een levend ‘kindje Jezus’  in het kerstspel. We spiekten door het sleutelgat om te kijken of we al naar binnen mochten gaan. We aten brood met speculaas in het bos. We hebben geknutseld en gezongen.  En samen met het Sterrenkoor hebben jullie fantastische optredens verzorgd tijdens Kerst. We gaan jullie heel erg missen als oudste kinderen bij de kinderkerk.”
Vervolgens kregen Bente, Emma en Iris een cadeautje overhandigd. En ze zongen samen met ds. Fini van Zoelen tijdens de dienst een prachtig lied. Dat kan je dit drietal uit het Sterrenkoor wel toevertrouwen…

AGENDA AGENDA

woensdag 27 juni
Koffie met een oortje 10.00 uur in Het Anker.

Kopij voor het volgende Nieuwsbulletin
dat verschijnt omstreeks vrijdag 29 juni,
inleveren t/m maandag 25 juni,
J.F.Oltmansstraat 22 of email:

KERK ZIJN KERK ZIJN

Lees hier KERK ZIJN